dissabte, 31 de gener del 2015

La Garantia Juvenil: essencial per a joves a l'atur

La Garantia Juvenil és una iniciativa a nivell europeu per reduir l'atur juvenil. Si compleixes els requisits, en un termini de 4 mesos, la Generalitat t'oferirà una oferta de treball, pràctiques o formació.



La Garantia Juvenil és una iniciativa Europea de lluita contra l'atur juvenil per garantir que tots els joves menors de 25 anys, tant si estan inscrits en els serveis públics d'ocupació com si no, rebin una oferta concreta (de feina, de formació o de període de practiques) en un període de temps de 4 mesos des que van acabar la formació o es van iniciar en el període d'atur.

Per tenir accés al programa s'han de complir uns requisits i donar-se d'alta prèviament al sistema.

Si compleixes els requisits i vols ser beneficiari de la Garantia Juvenil, prèviament t'has d'inscriure al fitxer del Sistema de Garantia Juvenil.

Inscripció amb DNI electrònic o certificat

La forma més senzilla i ràpida d'accedir al fitxer és a través del DNI electrònic o certificat electrònic reconegut. Si el tens pots fer la teva inscripció directament aquí.

Inscripció amb usuari i contrasenya

Si estàs interessat a inscriure-t'hi i no tens DNI electrònic i certificat electrònic, pots fer la inscripció mitjaçant un usuari i icontrasenya. Per obtenir aquest usuari i contrasenya has de seguir els passos següents:

  1. Descarrega i omple aquest formulari.
  2. Porta aquest formulari a l'oficina de registre que queda més a prop teu. Pots buscar-la aquí.
  3. Rebràs al teu correu electrònic un codi d'activació, que hauràs d'introduir en aquest lloc web. I ja podràs començar a omplir la teva inscripció.

Si ho prefereixes, pots adreçar-te també presencialment a un Punt d'Informació Juvenil o Oficina de Treball del SOC on t'ajudaran amb aquest tràmit.

Un cop t'hagis inscrit i en un termini màxim de 30 dies, contactaran amb tu per tenir una primera entrevista i definir el teu itinerari de Garantia Juvenil.

Les persones que acreditin una discapacitat superior al 33% o aquelles en risc d'exclusió social poden fer directament la inscripció portant a l'oficina de registre aquesta sol·licitud omplerta conjuntament amb el document acreditatiu de la situació.

Més informació del Programa a Catalunya en aquesta web. També pots seguir el Facebook de la Garantia Juvenil de la Generalitat de Catalunya.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada